Η χρησιμότητα του υπολογιστή και του ίντερνετ στην εύρεση εργασίας

Στη σύγχρονη εποχή, ο υπολογιστής είναι μέρος της ζωής μας, και η σωστή χρήση του μπορεί να μας εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε μια δύσκολη αγορά εργασίας και να μας βοηθήσει να βρούμε εργασία σε μια θέση που επιθυμούμε. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα της αναζήτησης εργασίας μέσω του ίντερνετ:


  1. Άμεση πρόσβαση σε ευκαιρίες: Με τον υπολογιστή έχουμε άμεσα  πρόσβαση σε χιλιάδες υποψήφιες θέσεις εργασιών, στις οποίες δίχως την τεχνολογία του ίντερνετ δεν θα είχαμε ποτέ πρόσβαση στο φυσικό μας περιβάλλον με τους παραδοσιακούς τρόπους. Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη πως αυτόματα αυτό σημαίνει και ισχυρό ανταγωνισμό καθώς χιλιάδες άλλοι υποψήφιοι έχουν ακριβώς την ίδια πρόσβαση με τον ίδιο τρόπο.
  2. Εξοικονόμηση χρόνου: Με την χρήση του υπολογιστή και του ίντερνετ, μπορεί κανείς να αναρτήση Online το βιογραφικό του ή να το στείλει σε συγκεκριμένες αγγελίες και να αποκτήσει άμεσα πρόσβαση σε εκατοντάδες εταιρείες που αναζητούν προσωπικό με ένα μόνο κλίκ. Αυτή η απλή και άμεση ενέργεια μπορεί να σας φέρει σε επαφή με εκατοντάδες προσφορές θέσεων εργασίας μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 
  3. Εύκολη παραμετροποίηση. Με την χρήση ενός απλού επεξεργαστή κειμένου, μπορούμε εύκολα να παραμετροποιούμε το βιογραφικό μας και να το βελτιστοποιούμε για κάθε κλάδο στον οποίο αναζητάμε εργασία ώστε να ανταποκρίνεται και να σχετίζετε όσο το δυνατόν καλύτερα με την συγκεκριμένη υποψήφια θέση εργασίας. 
  4. Με την χρήση του υπολογιστή ουσιαστικά εκμεταλλευόμαστε τις πολύ μεγάλες δυνατότητες του ίντερνετ και το βάζουμε να εργαστεί για να βρούμε εργασία. Για να το καταφέρουμε αυτό, αρκεί να γνωρίζουμε βασικές γνώσεις του υπολογιστή όπως την πλοήγηση στο ίντερνετ, την απλή επεξεργασία κειμένου, και να μην χάνουμε το χρόνο μας αποστέλλοντας χιλιάδες βιογραφικά σε θέσεις που δε μας ενδιαφέρουν, αλλά να εξοικονομούμε χρόνο ενώ παράλληλα αυξάνουμε λογαριθμικά την αποτελεσματικότητα μας, αποστέλλοντας μόνο σε θέσεις που πραγματικά αντιστοιχούν στα προσόντα  μας και μας ενδιαφέρουν.
  5. Στέλνοντας κάποιος το βιογραφικό του σε ηλεκτρονική μορφή σε εταιρείες εύρεσης προσωπικού, (όπως για παράδειγμα randstand για Αθήνα και Θεσσαλονίκη ή pros-thesis για Αθήνα και Χαλκίδα) διασφαλίζει πως ακόμα και αν οι εταιρείες αυτές δεν έχουν άμεσα κάποια θέση εργασίας που να αντιστοιχεί στα προσόντα του, παραμένει το βιογραφικό του στην βάση δεδομένων τους και θα είναι πάντα υποψήφιο στη λίστα τους μέχρι να προκύψει θέση εργασίας που να του ταιριάζει.

Post a Comment

0 Comments