5 ελέφαντες πέθαναν προσπαθώντας με αυταπάρνηση να σώσουν ο ένας τον άλλο

Οι δύο ελέφαντες που σώθηκαν οδηγήθηκαν στην ασφάλεια


Η φύση διδάσκει αγάπη, συμπόνοια και αυταπάρνηση

Σε ένα θλιβερό περιστατικό στην Ταϊλάνδη, έξι ελέφαντες βρήκαν τραγικό θάνατο προσπαθώντας διαδοχικά ο ένας να σώσει τον άλλο, όταν αρχικά ένα νεαρό ελεφαντάκι γλίστρησε και έπεσε από έναν επικίνδυνο καταρράχτη και οι υπόλοιποι προσπάθησαν με αυτοθυσία να το σώσουν. 

Συνολικά 8 ελέφαντες πήδηξαν στο κενό στην προσπάθεια τους να σώσει ο ένας τον άλλο, και ενώ οι 6 από αυτούς απεβίωσαν, οι 2 επιβίωσαν και οι αρχές τους βρήκαν να προσπαθούν να σώσουν τους νεκρούς συντρόφους τους και να θρηνούν με σπαρακτικό κλάμα δίπλα στο νεκρό ελεφαντάκι. Οι υπόλοιποι 5 βρέθηκαν νεκροί σε άλλο σημείο του καταρράκτη.


Δυστυχώς δεν είναι η μόνη φορά που έχει συμβεί τέτοιο περιστατικό σε εκείνο το σημείο το οποίο για αυτό το λόγο έχει πάρει την ονομασία «ο καταρράκτης της κολάσεως» Οι αρχές προσπαθούν να απεγκλωβίσουν και να απομακρύνουν τους δύο ελέφαντες που επέζησαν σε ασφαλές μέρος. 

Κατά μήκος όλης της γης, καθημερινά οι ελέφαντες πυροβολούνται , δηλητηριάζονται και γίνονται αντικείμενο βάναυσης εκμετάλλευσης στο βωμό του κέρδους του ανθρώπου σε τέτοιο βαθμό που οι ειδικοί ήδη έχουν ανακηρύξει τον ελέφαντα ως είδος προς εξαφάνιση...


Στην φύση όταν η μητέρα ελέφαντας γεννήσει, οι υπόλοιποι θηλυκοί ελέφαντες την περικυκλώνουν για να προστατέψουν εκείνη και το μικρό της.  Στέλνουν έτσι ένα σαφές μήνυμα σε πιθανά αρπακτικά που καραδοκούν, πως αν επιλέξουν να βάλουν στο μάτι το νεογέννητο ελεφαντάκι, θα πρέπει πρώτα να περάσουν από 50 τόνους θηλυκής επιθετικότητας από μητρικό ένστικτο. 

Κλωτσάνε και πετάνε άμμο και λάσπη πάνω του ώστε να το προστατέψουν από τον ήλιο και σαλπίζουν δυνατά για να εορτάσουν μια νέα ζωή.  

Είναι ώρα να αποδεχτούμε πως συναισθήματα δεν έχει μόνο ο άνθρωπος. Είναι γνωστό πως οι ελέφαντες είναι εξαιρετικά νοήμονα ζώα, ικανά για περίπλοκα και βαθειά συναισθήματα όπως η ενσυναίσθηση και η συμπόνοια. Νοιάζονται και προστατεύουν τους συντρόφους τους με αυτοθυσία.  Μπορεί να τα ονομάζουμε παχύδερμα, όμως η αλήθεια είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν πολύ περισσότερο «λεπτά» συναισθήματα από την ανθρωπότητα...


Post a Comment

0 Comments