Η απουσία του σεξ στο γάμο ή στη σχέση από αντρική σκοπιά

απουσια σεξ στο γαμο

Γαμος και σχέση χωρίς σεξ:

Όταν το σεξ παύει να είναι προτεραιότητα, υπάρχει κάποιο βαθύτερο πρόβλημα στη σχέση και αν ναι πως το λύνουμε; Πόσο απαραίτητο είναι το σεξ σε μια σχέση;

Οι περισσότεροι άντρες - αν όχι όλοι - θα συμφωνήσουν πως το σεξ είναι από τα πιο σημαντικά - αν όχι το πιο σημαντικό - κομμάτι μιας σχέσης. Είναι θεμέλιος λίθος. Μπορεί κάποιος να φανταστεί την σχέση σαν ένα οικοδόμημα, υπάρχουν τα τούβλα, οι σανίδες , τα σίδερα κλπ  όλα αυτά όμως θα πέσουν εύκολα με ένα σεισμό αν δεν υπάρχει το τσιμέντο, το σεξ είναι το θετικό τσιμέντο της σχέσης. Ο συνεκτικός δεσμός που κρατάει ενωμένο το οικοδόμημα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Πολλά μπορούν να συμβούν σε ένα ζευγάρι, διαφωνίες , αψιμαχίες, ασυμφωνίες χαρακτήρων. Το σεξ έχει την μαγική ιδιότητα να φέρνει πιο κοντά τον ένα με τον άλλο, και κάνει όλες τις μικρότητες και τις αψιμαχίες να φαίνονται πραγματικά μικρές και ασήμαντες μπροστά σε αυτό που έχουμε με το έτερο ήμισυ μας. 

Σε μια κοντινή σχέση, ένα ζευγάρι που μένει μαζί και είναι μαζί χρόνια, είναι απολύτως λογικό να έρχεται αντιμέτωπο με δυσκολίες και ενίοτε να υπάρχουν και διαπληκτισμοί. Δυστυχώς σύμφωνα με τους ειδικούς ακόμα και τις διαφωνίες πρέπει να τις διαχειριζόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μην αφήνουμε αρνητικά κατάλοιπα και πικρία μέρα με την ημέρα ο ένας στον άλλο. Δείτε εδώ πως να βγαίνετε κερδισμένοι από κάθε τσακωμό στη σχέση

Όμως πρακτικά , σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς σε θέματα σχέσης και ανθρώπινης συμπεριφοράς (δε μπορεί κάτι θα ξέρουνε) τα πράγματα είναι πολύ απλά. Επειδή ακριβώς το κυριότερο υποπροϊόν των τσακωμών είναι η πικρία και η αποστασιοποίηση του ενός με το άλλο, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ολοένα και μικρότερη συχνότητα σεξ ανάμεσα στο ζευγάρι (που με τη σειρά του φέρνει ακόμα μεγαλύτερη αποστασιοποίηση του ενός με τον άλλο) θα πρέπει πολύ απλά να μάθουμε
«να δίνουμε τόπο στην οργή»  με άλλα λόγια απλά να ξεχνάμε τον θυμό μας. 

Τόσο για τον άντρα όσο και για τη γυναίκα, είναι δύσκολο να υπάρξει επιθυμία για τον άλλον όταν δε νιώθουμε κοντά του αλλά αντίθετα νιώθουμε εκνευρισμό μαζί του. Όμως στο τέλος τις ημέρας, τις περισσότερες φορές αν αναλογιστούμε του λόγους για τους οποίους τσακωνόμαστε τις περισσότερες φορές, πρόκειται για πράγματα ασήμαντα που δύσκολα μπορούμε να θυμηθούμε. Εκείνο που μας μένει και νιώθουμε να πνιγόμαστε από το δίκιο μας είναι ο θυμός, η πίκρα και η απογοήτευση. Τα αρνητικά συναισθήματα για ασήμαντες αιτίες. Πιστέψτε με αν νιώθετε έτσι, το πιθανότερο είναι πως έτσι νιώθει και ο άλλος, και σε μια σχέση το ζητούμενο δεν είναι να αποδείξει ποιος έχει δίκιο στον άλλο, δεν έχει κανένα νόημα, υποτίθεται είμαστε μαζί γιατί μας αρέσει ο άλλος και περνάμε αρκετά όμορφα μαζί του ώστε να θέλουμε να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μαζί του. Η σχέση δεν έχει νικητές και νικημένους, είμαστε στην ίδια ομάδα, η μαζί νικάμε, ή μαζί χάνουμε. 

Τι πήγε λοιπόν στραβά; Είναι πως μέρα με τη μέρα αφήσαμε και συσσωρεύονταν όλα αυτά τα μικρά αρνητικά, κι έφτασαν στο σημείο να γίνουν ένα τεράστιο λοφάκι από μικρά και ασήμαντα που όμως πλέον μας κοιτάνε από ψηλά απειλητικά για τη σχέση μας και φυσικά και για τη σεξουαλική ζωή μας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η αποχή από το σεξ είναι το σύμπτωμα και όχι το πρόβλημα, αν και από ένα σημείο και μετά, καταλήγει κι αυτό να είναι μέρος του προβλήματος αφού δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο και σε συνδυασμό που ανόητα τους επιτρέπουμε να γίνουν μεγάλα, τελικά αθροίζονται και στο τέλος δεν έχουμε μπροστά μας το αγαπημένο άλλο μας μισό που έχουμε και αρνητικά αλλά τα θετικά υπερτερούν, αλλά έναν άνθρωπο που μόνο αρνητικά νιώθουμε πως μας προσφέρει. 

Η σχέση είναι σαν  τη φύση .Ότι σπείρουμε θα θερίσουμε, σίγουρα δε λέμε να αφήσουμε τα προβλήματα και τις διαφωνίες να σέρνονται χωρίς να τα αντιμετωπίζουμε. Αυτό που λέμε είναι πως όλα αυτά είναι φυσιολογικά, είναι στο χέρι μας να τα αντιμετωπίζουμε σαν αυτό που είναι, μικρές καθημερινές απόλυτα ανθρώπινες διαφωνίες με τον άνθρωπο που αγαπάμε, και να μη τους δίνουμε τεράστιες διαστάσεις, στο χέρι μας είναι. Έτσι με το να έρθουμε πιο κοντά στον άλλο έμπρακτα, με ένα χάδι, μια συζήτηση με νόημα, μια αγαπησιάρικη ματιά, ένα φιλί και κάτι παραπάνω... δίνοντας τόπο στον εγωισμό μας, σπάμε αυτό τον φαύλο κύκλο και μέρα με τη μέρα κάνουμε τα μικρά, ανύπαρκτα. 

Μπορεί να μην είναι  εύκολο τον πρώτο καιρό όμως δε πρέπει να βιαστούμε να απογοητευτούμε, πρέπει κάθε εμπόδιο να το αντιμετωπίζουμε με θετική επικοινωνία και σύντομα θα πάψει και το άλλο μισό της σχέσης να μας αντιμετωπίζει με καχυποψία και με βεβαιότητα πως και το πιο μικρό και ασήμαντο πρόκειται να προξενήσει πυρηνικό πόλεμο στη σχέση.  Εξυπακούεται πως ποτέ μα ποτέ δε χρησιμοποιούμε το σεξ, η μάλλον την απειλή απουσίας σεξ για να επιλύσουμε τα προβλήματα της σχέσης, εκτός από φτηνό είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να τερματίσουμε μια σχέση. Καθώς επίσης πως είναι λογικό και αυτονόητο αν κάποιος από τους δύο επανειλημμένα δεν ικανοποιείται, τελικά να φτάσει στο σημείο να αποφεύγει την πράξη. Κάποιες φορές τα πιο απλά τελικά είναι και τα πιο δύσκολα σε αυτή τη ζωή, και το πιο απλό είναι η επικοινωνία, να μιλήσουμε όμορφα το πρόβλημα μας στον άλλο, και σίγουρα θα βρεθεί η λύση. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να ικανοποιήσει ο ένας τον άλλο, η φαντασία είναι το μόνο όριο όταν υπάρχει επιθυμία και πραγματική αγάπη. Εξάλλου ένα από τα πιο σέξι πράγματα σε μια σχέση είναι η επικοινωνία!

Κάποιοι θα πούνε πως το σεξ δεν είναι απαραίτητο, αρκεί να υπάρχει αγάπη, και για κάποιους πράγματι μπορεί να είναι αλήθεια, εξαρτάται από τις προτεραιότητες και τις ξεχωριστές καταστάσεις που ως άνθρωποι μπορεί να βιώνουμε ακόμα και για λόγους υγείας. Όμως μιλάμε για άλλες περιπτώσεις και πάντως δεν είναι τυχαίο που  οχτώ στις δέκα σχέσεις που τελικά χαλάνε, και οι δύο πλευρές ισχυρίζονται με βεβαιότητα πως εξακολουθούν και αγαπάνε ο ένας τον άλλο αλλά πλέον δεν έχουν την ενέργεια εκείνη που απαιτείτε και τα ψυχικά αποθέματα να είναι ο ένας με τον άλλο. Και είναι πολύ κρίμα γιατί ακριβώς έπεσαν στην παγίδα, κράτησαν εγωισμούς ο ένας με τον άλλο και άφησαν τα μικρά να γίνουν μεγάλα. Το σέξ είναι ο πιο σέξι και αγαπησιάρικος τρόπος να δείξουμε τη νιώθουμε στον άλλο και πόσο τον/την επιθυμούμε, και ο ιδανικός τρόπος να νικήσουμε τα μικρά καθημερινά, διάβολε, αν το καλοσκεφτείς νικάει μέχρι και τον θάνατο...

Post a Comment

0 Comments