Το νέο Android 10 είναι εδώ


Σε πρώτη φάση ήδη από χθες είναι διαθέσιμο για τα κινητά Google Pixel. Το όνομα του νέου λειτουργικού συστήματος Android είναι επίσημα Android 10 απλοποιώντας την ονοματολογία ώστε σύμφωνα με την Google οι εκδόσεις του παγκόσμιου λειτουργικού της συστήματος να είναι κατανοητές εύκολα σε όλο τον κόσμο.

Το νέο λειτουργικό σύστημα μας φέρνει πολλές νέες λειτουργίες τις οποίες η Google αναφέρει αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Android 10

Λειτουργίες Android 10

Live Caption
Μας επιτρέπει να καταγράφουμε εύκολα αυτόματα βίντεο, ηχητικά μηνύματα ακόμα και πράγματα που καταγράφουμε οι ίδιοι χωρίς να είναι απαραίτητα wifi ή δεδομένα κινητού.

Smart Reply
Το νέο λειτουργικό δε μας προτείνει μόνο απαντήσεις στα μηνύματα αλλά μας προτείνει και ενέργειες, όπως για παράδειγμα διαδρομές μέσω του Google Map.

Sound Amplifier
Με την λειτουργία ενίσχυσης ήχου, η συσκευή μας μπορεί να ενισχύσει τον ήχο, να φιλτράρει τους θορύβους και να τελειοποιήσει την εμπειρία ακρόασης.

Gesture Navigation
Τα gestures είναι πιο γρήγορα και πιο λειτουργικά προσφέροντας εύκολη και άμεση εναλλαγή των εφαρμογών στην οθόνη με απλές κινήσεις.

Dark theme
Μια από τις πιο όμορφες λειτουργίες του νέου Android που παράλληλα θα βελτιώσει την διάρκεια της μπαταρίας.

Focus mode
Με τη λειτουργία εστίασης μπορούμε να θέτουμε εφαρμογές σε παύση ώστε να εστιάσουμε απερίσπαστα σε όποια λειτουργία επιθυμούμε.

Family link
Προσθήκη ψηφιακών κανόνων και ορίων για την οικογένεια που βοηθάνε τα παιδιά με καθοδόγηση όσο είναι online. Πολύ πρακτική λειτουργία που περιλαμβάνει χρονικό περιορισμό οθόνης, έλεγχο δραστηριότητας εφαρμογών, διαχείριση εφαρμογών και περιορισμούς περιεχομένων, καθώς επίσης την δυνατότητα εντοπισμού που βρίσκονται τα παιδιά.

Η νέα έκδοση του λειτουργικού δε σταματάει εδώ αλλά περιλαμβάνει πολυάριθμες βελτιώσεις σχεδόν σε κάθε λειτουργία καθώς επίσης βελτιώσεις ασφαλείας και κοιτάει τόσο μπροστά που θα υποστηρίζει μέχρι και κινητά που διαθέτουν αναδιπλούμενη οθόνη.

Το Android bubbles θα βελτιώνει την δυνατότητα multitasking με παρόμοια λειτουργία στο chat με αυτή που έχουμε δει στο facebook Messenger.


Post a Comment

0 Comments