Βετεράνος Β παγκοσμίου πολέμου 96 ετών περνάει το μήνυμα της άσκησης κάνοντας ρεκόρ κατάδυσης στην Κύπρο

Ο Ray Woolley πέρσι 2018 στην ίδια κατάδυση δήλωνε «θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου και να περάσω στον κόσμο το μήνυμα της χρησιμότητας της σωματικής άσκησης»

Ο 96 ετών Ray Woolley περνάει το μήνυμα της σωματικής άσκησης με έναν τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. 

Ο 96 ετών Ray Woolley γιόρτασε τα γενέθλια του κάνοντας κατάδυση σε ένα ναυάγιο στην Κύπρο. Ο Άγγλος βετεράνος ασυρματιστής του Β Παγκοσμίου πολέμου που ζεί στην Κύπρο, έφτασε σε βάθος 42 μέτρων και η κατάδυση είχε διάρκεια 48 λεπτών.

Μετά την κατάδυση ανέφερε πως είναι ενθουσιασμένος που βουτάει εδώ και 59 χρόνια και πως καταδύσεις σαν αυτή μένουν βαθιά χαραγμένες στην μνήμη του καθώς είχε άλλους 47 δύτες που βούτηξαν μαζί του. Δηλώνει αποφασισμένος να επαναλάβει την κατάδυση και του χρόνου, εφόσον θα μπορεί ακόμα κι αν η παρέα του  θα εξακολουθεί να θέλει να βουτήξει μαζί του.

Την διοργάνωση της κατάδυσης έκανε το Δημαρχείο της Λάρνακας σε συνεργασία με το τμήμα Τουρισμού της πόλης, γιορτάζοντας το επίτευγμα του πολίτη της και περνώντας έτσι ένα όμορφο μήνυμα ζωής, πως ο μόνος που μπορεί να βάζει όρια στο τι μπορούμε και τι δε μπορούμε να κάνουμε  δεν είναι η ηλικία αλλά είναι μόνο ο εαυτός μας και η υγεία μας. Ας την φροντίσουμε λοιπόν!

Ο ίδιος ο Ray Woolley δηλώνει σχετικά πως αισθάνεται περίφημα και πως αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχτεί το γεγονός οτι γερνάει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς 30 λεπτά φυσικής δραστηριότητας την ημέρα θωρακίζουν την υγεία μας από ασθένειες όπως διαβήτης, νεφρική ανεπάρκεια, καρκίνος και καρδιοαναπνευστικά προβλήματα και μας χαρίζουν εκτός από υγεία αίσθημα ευεξίας και ενέργεια!


Post a Comment

0 Comments