Η Samsung τα κατάφερε πάλι με την Οθόνη του Galaxy Note 10+ , όμως αλήθεια μας νοιάζει;


Από τότε που πρώτη η Apple έφερε στην αγορά τις οθόνες retina display, οι κατασκευαστές έχουν επικεντρώσει όλες τους τις προσπάθειες στον να βελτιώνουν την τεχνολογία απεικόνισης των οθονών τους και έχουν επιδοθεί σε μια τρελή κούρσα μεταξύ τους. 

Τελικά επικράτησε η οθόνη Oled στα ακριβά κινητά τηλέφωνα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η τενχολογία Lcd δεν εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, στην πιο οικονομική κατηγορία.  Σύμφωνα με την αγορά, το νέο Note 10+ κατάφερε για μια ακόμα φορά να θέσει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, όμως ποτέ ξανά μια τόσο μεγάλη τεχνολογική εξέλιξη δεν άφησε τόσο αδιάφορη την αγορά. 

Αλήθεια από ένα σημείο και πέρα το ανθρώπινο μάτι είναι αδύνατο να δει την διαφορά, συγκεκριμένα από  ένα κινητό που καταφέρνει και στριμώχνει στην ιδιαίτερα μικρή οθόνη του μια ανάλυση 3Κ πόση διαφορά είναι δυνατόν να παρατηρήσει κάποιος όταν η ανάλυση αυτή ανέβει στα 4Κ;  Μάλλον καμία. Η εικόνα και στις δύο περιπτώσεις θα είναι απλά τέλεια, αλλά από ένα σημείο και μετά το ανθρώπινο μάτι είναι αδύνατον να δει την διαφορά και μάλιστα για τους περισσότερους από εμάς, αυτό το σημείο βρίσκετε σε ακόμα χαμηλότερες αναλύσεις!

Όμως η αγορά τρέφεται από τις αναβαθμίσεις, και θέλει να ανακαλύπτει κάτι νέο και να βελτιώνει τα προϊόντα κάθε φορά, κι έτσι τώρα αφού φαίνεται πως η κούρσα της υψηλότερης ανάλυσης τελειώνει, αρχίζει η κουβέντα για το πότε θα ανέβει ο χρόνος ανανέωσης στις οθόνες των κινητών, από τα 60hz στα 90hz, στα 120hz κι ακόμα παραπάνω.

Το πόσο χρήσιμες είναι οι παραπάνω βελτιώσεις στον κάθε ένα από εμάς, είναι θέμα προσωπικών αναγκών αλλά και γούστου, όμως γεγονός παραμένει πως η εξέλιξη της τεχνολογίας στο θέμα οθόνης των κινητών τηλεφώνων έχει φτάσει σε τέτοια σημεία που δύσκολα θα απογοητεύσει οποιοδήποτε μοντέλο σχεδόν, τον οποιοδήποτε χρήστη! Προσωπικά ακόμα προσπαθώ να χωνέψω πως αυτή η μικρή συσκευή είναι δυνατόν να έχει μεγαλύτερη ανάλυση από την τηλεόραση, και προσπαθώ να αντιληφθώ την λογική του πράγματος κι αν πράγματι είναι χρήσιμο ή όχι. Πάντως μάλλον η μια τεχνολογική εξέλιξη σπρώχνει την άλλη, ήρθε η ώρα για νέα τηλεόραση? (την γλύτωσα γιατι ευτυχώς δεν βλέπω)!Post a Comment

0 Comments