Σέλφι από το ρομπότ Curiosity στον Άρη τη στιγμή που ανακάλυψε μεγάλη ποσότητα Μεθανίου στον πλανήτη!

Σέλφι από το ρομπότ Curiosity στον Άρη

Η Nasa στον Άρη Προς αναζήτηση εξωγήινης ζωής

Το ρομποτάκι - σκάφος της Nasa με τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας έχει τη δυνατότητα να καλύπτει ασταμάτητα μεγάλες αποστάσεις στον Άρη εξερευνώντας μεθοδικά κάθε σπιθαμή του κοντινού μας πλανήτη. Κοντινού όταν λέμε εννοούμε μόνο 3 χρόνια δρόμος. 

Μια από τις αναλύσεις που κάνει είναι τα επίπεδα Μεθανίου, καθώς έχει διαπιστωθεί πως όπου υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις Μεθανίου, συνήθως υπάρχει και ζωή. Οι ζωντανοί είναι ο κύριος τρόπος παραγωγής Μεθανίου στην Φύση αλλά δεν είναι ο μόνος καθώς είναι εφικτό το Μεθάνιο να παραχθεί και από χημικές ενώσεις της ίδιας τη φύσης. 

Εδώ και χρόνια η ανθρωπότητα έχει βάλει στον Άρη στο μικροσκόπιο αλλά και στο τηλεσκόπιο, και έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν συγκεντρώσεις Μεθανίου, όμως σποραδικά και χωρίς να ακολουθούν κάποιο μοτίβο που να αποκαλύπτει σημάδια ζωής. Επίσης ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ανακαλυφθεί σε τόσο μεγάλη ποσότητα όσο η ανακάλυψη του οχήματος - ρομπότ Curiosity της Nasa.

Μετά από αυτή την ανακάλυψη η Nasa αποφάσισε να παρατείνει την παραμονή του οχήματος μέσα στον κρατήρα στον οποίο βρίσκεται προκειμένου να εξερευνήσει την προέλευση αυτής της μεγάλης ποσότητας Μεθανίου και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αναζήτησης για εξωγήινη μορφή ζωής στον πλανήτη. 

Post a Comment

0 Comments