30 λεπτά σωματικής άσκησης τη μέρα αρκούν για να είστε υγιής και να νιώθετε περίφημαΗ φυσική δραστηριότητα σε τακτικά διαστήματα ενισχύει και θωρακίζει την υγεία μας με πολλούς τρόπους και από όλες σχεδόν τις ασθένειες. Δείτε πως 30 λεπτά άσκησης την ημέρα - ακόμα και περπατήματος μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε και να νιώθετε πολύ καλύτερα τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Η άσκηση φιλτράρει τη διάθεση μας

«Νους υγιής σε σώμα υγιές»
Όταν ασκούμε το σώμα μας σε τακτική βάση, παράλληλα ανακουφιζόμαστε από το άγχος , την κατάθλιψη και το θυμό. Αμέσως κιόλας μετά την φυσική δραστηριότητα, νιώθουμε έντονα ένα αίσθημα ευεξίας, ένας τρόπος του οργανισμού να μας ευχαριστήσει για το καλό που του κάναμε και να μας περάσει το μήνυμα να το επαναλαμβάνουμε σε τακτική βάση για να νιώθουμε όλο και πιο ωραία. Το σώμα μας το έχει ανάγκη και μας το λέει με το δικό του τρόπο φτιάχνοντας ακόμα και τη διάθεση μας.

Η σωματική άσκηση μας κρατάει σε φόρμα

«Δεν σταματάμε να κινούμαστε επειδή γερνάμε, αλλά γερνάμε επειδή σταματάμε να κινούμαστε»
Αν δεν ασκούμαστε τακτικά, σιγά σιγά το σώμα περνάει σε φάση αδράνειας με αποτέλεσμα να χάνουμε την δύναμη και την αντοχή μας,  κάτι που επηρεάζει όλες τις δραστηριότητες μας στην καθημερινότητα και μας κάνει να έχουμε μόνιμα ένα αίσθημα κόπωσης. Ακόμα και μια μικρή αλλά τακτική φυσική δραστηριότητα μας χαρίζει αντοχή και μας βοηθάει να διεκπεραιώσουμε γεμάτοι ενέργεια όλες τις δραστηριότητες της κάθε ημέρας.

Ποιότητα και ποσότητα ζωής

Σήμερα τα 70 είναι ότι ήταν κάποτε τα 50, ισχύει αλλά μόνο για όσους διατηρούν ένα μίνιμουμ φυσικής δραστηριότητας που τους επιτρέπει να είναι υγιείς. Οι γιατροί συνιστούν τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας φυσικής δραστηριότητας την βδομάδα, μπορούμε άνετα να το καταφέρουμε με μόλις 30 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα, είναι εύκολο και χαρίζει ζωή και ευεξία!

Post a Comment

0 Comments