3 απλά tips αποδεδειγμένα σας κάνουν να νιώσετε άλλος άνθρωπος άμεσα!

Είναι εύκολο να είμαστε δύσπιστοι και μπερδεμένοι όσο αφορά τις συμβουλές για την διατροφή και την υγεία. Ακόμα και οι επιστήμονες συχνά έχουν αντικρουόμενες γνώμες πάνω σε αυτό το θέμα. Όμως υπάρχουν κάποιες συμβουλές υγείας οι οποίες έχει αποδειχθεί πως φέρνουν θεαματικά αποτελέσματα. Μπορεί να ισχύει πως κάθε οργανισμός δεν είναι ίδιος, όμως ο σύγχρονος τρόπος ζωής και διατροφής  δυστυχώς η ευτυχώς μας διασφαλίζει πως σχεδόν  όλοι θα επωφεληθούμε σημαντικά και θα γεμίσουμε ενέργεια αν ακολουθήσουμε τις παρακάτω συμβουλές που οι ειδικοί προτείνουν για να μας βοηθήσουν να νιώσουμε γεμάτοι ενέργεια αποδεδειγμένα.

1. Μια από τις μάστιγες της σύγχρονης ζωής είναι η ποσότητα πρόσληψης ζάχαρης και συγκεκριμένα μέσω ροφημάτων. Τα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη (πχ καφές, αναψυκτικά κλπ) είναι υπεύθυνα για τον τριπλασιασμό της ποσότητας γλυκόζης που καλείται να απορροφήσει ο οργανισμός μας με δραματικές για την υγεία μας συνέπειες. Θα μας βοηθήσει πολύ να καταλάβουμε πως για να νιώσουμε καλύτερα σταματώντας μια ανθυγιεινή συνήθεια, δεν είναι απαραίτητο να να νοσήσουμε ώστε μετά να θεραπευτούμε. Με άλλα λόγια δεν είναι απαραίτητο κάποιος να γίνει προ-διαβητικός ώστε μετά κόβοντας τη ζάχαρη να νιώσει και πάλι καλά, ήδη πριν καν εκδηλωθούν τα συμπτώματα μιας ασθένειας, ο οργανισμός περνάει μεγάλο στρες και διάφορα αρνητικά συμπτώματα όπως κόπωση, έλλειψη ενέργειας κλπ τα οποία δεν είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε να ανακαλυφθούν από τυχόν εξετάσεις.  Η υγιεινή διατροφή και συγκεκριμένα η διακοπή της κατανάλωσης ζάχαρης αποδεδειγμένα να σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά.  Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο που θα δούμε σε άλλο άρθρο, όμως το Νο1 που μπορεί να κάνει κάποιος για να βελτιώσει άμεσα και σημαντικά την υγεία του και την ευζωϊα του είναι να διακόψει αυτό το επεξεργασμένο και αφύσικο πράγμα που ονομάζουμε ζάχαρη, το  οποίο η βιομηχανία τροφίμων έχει φροντίσει να εθιστούμε από μικροί, ώστε να το θεωρούμε πλέον φυσιολογικό και αναντικατάστατο. Δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Αντικαταστήστε την στην αρχή με στέβια. Στον καφέ, ένα κόλπο που θα σας βοηθήσει είναι να βάζετε μικρότερη ποσότητα καφέ. Αν δε σας αρέσει ο καφές έτσι, αναλογιστείτε μήπως είναι όντως χάλια και τόσα χρόνια το κάλυπτε η ζάχαρη. Πάρτε έναν αληθινό καλό καφέ! Κάντε το δώρο στον εαυτό σας! θα σας βοηθήσει να σταματήσετε την ζάχαρη, σύντομα θα αναρωτιέστε πως ήταν δυνατόν να πίνετε τον καφέ που πίνατε και μάλιστα με την ζάχαρη που βάζατε! Πιστέψτε με! Η ζάχαρη είναι εθιστική γιατί μόλις την δώσουμε στον οργανισμό προκαλεί έκκριση ορμόνης που μας κάνει να νιώθουμε ωραία. Κάτι που το πληρώνουμε με τόκο σαν οργανισμός αμέσως στην συνέχεια της ημέρας με μειωμένη, ναι με μειωμένη ενέργεια γιατί η ζάχαρη είναι η πιο φτηνή μορφή ενέργειας στη φύση και μπορεί ο οργανισμός μόνο εκείνη τη στιγμή να την κάψει, ή να την αποθηκεύσει σε λίπος. Κόψτε τη ζάχαρη και μη ανησυχείτε, στην αρχή ίσως σας μοιάζουν όλα άνοστα. Στην πραγματικότητα είναι επειδή τόσα χρόνια είχε εθιστεί και η γλώσσα σας στην γεύση αυτή. Σύντομα θα επανέλθει η γεύση σας, αλλά πάντως άμεσα θα νιώσετε άλλος άνθρωπος. Φροντίστε μόνο να αντικαταστήσετε αυτές τις θερμίδες με κάποιο υγιεινό σνάκ, διαφορετικά θα νιώθετε ένα αίσθημα πείνας, πράγμα φυσιολογικό! Σταματήστε να πίνετε ζάχαρη και φάτε κάτι υγιεινό! Το αξίζετε!

2. Προσθέστε ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας. Οι ξηροί καρποί μπορούν να αποτελέσουν ένα ιδανικό σνακ, καθώς έχουν υψηλής ποιότητας μεγάλης διάρκειας θερμίδες (διασπώνται αποδοτικά και σταδιακά) καθώς επίσης πρωτεϊνες και βιταμίνες. Σύμφωνα με έρευνες ενισχύουν το μεταβολισμό και είναι ότι πιο φυσικό και ιδανικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως σνάκ για να αντικαταστήσετε όλη αυτή την ζαχαρίλα που θα έχετε κόψει.

3. Φροντίστε να έχετε ποιοτικό ύπνο και να μην κλέβετε χρόνο από αυτόν. Η χρόνια έλλειψη ύπνου μας προκαλεί και χρόνια κόπωση και έχει αποδειχτεί ακόμα και εργαστηριακά πως προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη, πράγμα που συνάδει απόλυτα με το αίσθημα χρόνιας κόπωσης και μπορεί να δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο μόνιμης κόπωσης, πείνας και έλειψης ενέργειας. Ο καλός ύπνος θα σας γεμίσει ενέργεια και θα είστε δεκάδες φορές πιο αποδοτικοί και ευδιάθετοι την άλλη μέρα. Ξεκουραστείτε, σας αξίζει!!

Αυτές είναι λίγες, απλές και εύκολες συμβουλές που θα σας κάνουν να νιώσετε άμεσα πολύ καλύτερα και δε θα αναφερθούμε στην υγεία, γιατί πλέον έχουμε συνηθίσει να ακούμε πως τα πάντα που μας περιβάλλουν είναι ανθυγιεινά και δυστυχώς έπαψε να μας προκαλεί εντύπωση. Αγαπήστε τον εαυτό σας και δώσε του την ευκαιρία να ανακάμψει με πιο φυσική διατροφή, κόψτε τη ζάχαρη, αντικαταστήστε την με κάτι υγιεινό , είναι σημαντικό γιατί έχουμε μάθει να πίνουμε ζάχαρη και όχι να τρώμε πχ το πρωί, και ξεκουραστείτε, σας υπόσχομαι μέσα σε μία μέρα θα είστε άλλος άνθρωπος με δέκα φορές καλύτερη διάθεση. Δε θα αναφερθώ στο πόσα περιττά κιλά χάνει κάποιος μόνο και μόνο κόβοντας την ζάχαρη και με σωστό ύπνο γιατί το θεωρώ δευτερεύον, όμως ισχύει!

Post a Comment

0 Comments