Το κινητό Huawe Mate 30 μάλλον δεν θα έχει τα Google Applications


Huawe Mate 30 και Google Applications

Η Huawe συνήθως κάθε φθινόπωρο κυκλοφορεί την νέα έκδοση του Mate και πάντα μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία και αριθμό πωλήσεων.

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Αμερικής καλά κρατεί.

Ο πρόεδρος της Αμερικής επέβαλε εμπάργκο στην Huawe απαγορεύοντας της την πρόσβαση στις εφαρμογές της Google, ισχυριζόμενος πως στα κινητά Huawe εγκαθιστά η Κίνα λογισμικό κατασκοπείας. Μέχρι και σήμερα το εμπάργκο ισχύει κανονικά και δεν διαφαίνεται στον άμεσο ορίζοντα για την Huawe κάποια λύση πριν έρθει  ή ώρα να θέσει στην κυκλοφορία το νέο μοντέλο Mate 30. 

Πάντως πριν βιαστείτε να πανικοβληθείτε όσοι έχετε ήδη huawe τηλεφωνική συσκευή, το συγκεκριμένο εμπάργκο ισχύει για τα νέα κινητά της ενώ τα παλιά θα συνεχίσουν να έχουν τις εφαρμογές της Google καθώς και πρόσβαση στο Google Apps κανονικά.

Όμως το ίδιο δεν ισχύει για τις νέες συσκευές της ειταιρείας η οποία πιθανόν θα χρειαστεί για πρώτη φορά να  θέσει στην κυκλοφορία συσκευή της που δε θα περιλαμβάνει τις εφαρμογές και δεν θα έχει πρόσβαση στο Google Store. Αυτό δεν ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου τους Κινέζους καθώς είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που δε χρησιμοποιεί καθόλου την Google (καθώς ήδη αυτοί πρώτοι έχουν κάνει εμπάργκο στα προϊόντα της στην Κινέζικη αγορά, και δεν είναι και τα μόνα). Για παράδειγμα στην Κίνα Μόνο ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 1% κάνει χρήση του Google Chrome, αλλά κι αυτό σε έκδοση που έχει υποστεί έλεγχο και λογοκρισία.  Το facebook για παράδειγμα είναι εντελώς αποκλεισμένο. 

Εφαρμογές Google Apps
Συνεπώς η Huwae δε θα έχει θέμα στην εγχώρια αγορά, όμως στην παγκόσμια αγορά αυτό το εμπάργκο αναμένεται να της δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα κάτι που θα φανεί και από τις πωλήσεις του νέου μοντέλου Huawe Mate το οποίο όπως φαίνεται θα κυκλοφορήσει με εφαρμογές κατασκευασμένες από την ίδια την Huawe και θα απουσιάζουν εντελώς εφαρμογές του Google Apps όπως το Gmail, Google Maps, Play Sotre, Eco system

Αν σκοπεύατε λοιπόν να αγοράσετε ένα νέο κινητό, καλό είναι να το έχετε υπόψη σας γιατί αντίθετα με την Κίνα, τόσο εμείς όσο και η  υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και Αμερικάνικη αγορά, χρησιμοποιούμε τις εφαρμογές της Google κατά 99% αν όχι και παραπάνω!

Post a Comment

0 Comments