Αν ζείτε στην πόλη, κατά 40% πάσχετε από έλλειψη Βιταμίνης D3!


Πολύς κόσμος ταλαιπωρείται από ανεπάρκεια βιταμίνης D3 χωρίς να το γνωρίζει

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες αν και ο οργανισμός συνθέτει εύκολα θεωρητικά βιταμίνη D3 με την απλή έκθεση στον ήλιο ακόμα κι αν δεν την προσλαμβάνει σε επάρκεια από την διατροφή του, ο σύγχρονος τρόπος ζωής στην πόλη και ακόμα περισσότερο οι συνθήκες εργασίας σε κλειστό περιβάλλον μακριά από τις αχτίδες του ήλιου, έχουν ως αποτέλεσμα πάνω από το 40% του γενικού πληθυσμού να πάσχει από έλλειψη της τόσο σημαντικής βιταμίνης.

Δυστυχώς αυτό μόλις πρόσφατα άρχισε να γίνεται αντιληπτό ευρύτερα και όπως θα έχετε διαπιστώσει και από προσωπική εμπειρία ελάχιστοι είναι η γιατροί που θα σας υποδείξουν να κάνετε εξέταση για να διαπιστώσετε αν έχετε επάρκεια στην τόσο σημαντική βιταμίνη.

Θα σας φανεί παράξενο αλλά δυστυχώς αυτά είναι ευχάριστα νέα! Ναι γιατί αυτό σημαίνει πως μπορείτε πολύ εύκολα να εξηγήσετε γιατί ενώ όλες οι εξετάσεις σας είναι καλές, εσείς νιώθετε κάποια η όλα από τα παρακάτω συμπτώματα και μπορείτε εύκολα να ζητήσετε την συγκεκριμένη εξέταση από τον γιατρό σας και με την πρόσληψη βιταμίνης D3 να τα σταματήσετε μια για πάντα και να νιώσετε σύντομα μέρα με τη μέρα (παίρνει κάποιες μέρες η επαναφορά της σε φυσιολογικά επίπεδα) και πάλι απόλυτα υγιής!

Συμπτώματα έλλειψης βιταμίνης D3

 1 Συχνές ασθένειες και λοιμώξεις
    Ένας από τους κυριότερους ρόλους της βιταμίνης D3 είναι να κρατάει ισχυρό το ανοσοποιητικό μας σύστημα (δεν είναι τυχαίο αυτό που λέμε από τα αρχαία χρόνια πως ο ήλιος είναι υγεία). Αν παρατηρείτε τον εαυτό σας να αρπάζει κάθε κρύωμα που κυκλοφορεί στον περίγυρο σας, τότε ίσως η έλλειψη της βιταμίνης D3 να είναι η αιτία.

2. Εξουθένωση και κόπωση
   Το έντονο αίσθημα κόπωσης μπορεί να έχει πολλές αιτίες και η έλλειψη βιταμίνης D3 μπορεί να προκαλέσει τα συμπτώματα αυτά και μάλιστα σε πολύ έντονο βαθμό.  Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πως ακόμη και μικρή απόκλιση από τα σωστά επίπεδα βιταμίνης στον οργανισμό μας μπορεί να προκαλέσει τέτοια συμπτώματα.
Χαρακτηριστική είναι μια έρευνα που έδειξε πως γυναίκες που είχαν μεγαλύτερα επίπεδα D3 από 30ng/ml  είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να παραπονεθούν για συμπτώματα κόπωσης απο γυναίκες που είχαν επίπεδα D3 πάνω από το ελάχιστο όριο των 20 ng/ml αλλά κάτω από 30 ng/ml. Τραγική ειρωνία της συγκεκριμένης έρευνας ήταν το γεγονός πως το 89% από τις νοσοκόμες που συμμετείχαν στην έρευνα βρέθηκε να έχουν έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης. Ποσοστό τεράστιο...

3. Πόνος στην πλάτη και στα κόκκαλα και απώλεια οστικής μάζας
  Καθώς η D3 συντηρεί την υγεία των οστών βελτιώνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου, μακροχρόνια η έλειψη της προκαλεί πόνο στα οστά και χαμηλά στην πλάτη. Σε έρευνα που έγινε σε 9000 γυναίκες, βρέθηκε πως όσες είχαν έλλειψη βιταμίνης D3 είχαν  διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από πόνο στην πλάτη, στα πλευρά και στις αρθρώσεις σε σχέση με τις γυναίκες εκείνες που είχαν φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D3.

4. Κατάθλιψη
  Ένα από τα πιο σοβαρά συμπτώματα της έλλειψης βιταμινης D3 είναι η κατάθλιψη. Αυτό μας δείχνει πόσο απόλυτα αναγκαία είναι η βιταμίνη για τον οργανισμό από κάθε άποψη. Δεν είναι τυχαίο που οι μεσογειακοί λαοί έχουμε χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών σε σχέση με τον βορρά.

5.  Αργή επούλωση τραυμάτων.
   Υπάρχουν φυσικά και άλλες αιτίες που μπορεί να το προκαλέσουν αυτό όπως ο διαβήτης, όμως η αργή επούλωση τραυμάτων έχει βρεθεί πως σχετίζετε και με χαμηλά ποσοστά της βιταμίνης D3

6. Απώλεια μαλλιών.
  Συχνά η απώλεια μαλλιών είναι σύμπτωμα στρες. Όμως όταν οι απώλεια είναι σε σημαντικό βαθμό, συχνά παρατηρούμε έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Η απώλεια μαλλιών στις γυναίκες έχει συσχετιστεί με τη βιταμίνη D3 αλλά μέχρι και σήμερα υπάρχουν λίγες έρευνες σχετικές. Σε κάποιες περιπτώσεις η απώλεια μαλλιών θεραπεύτηκε με την επάλειψη συνθετικής μορφής βιταμίνης D3 σε άτομα που είχαν πρόβλημα στον υποδοχέα πρόληψης της βιταμίνης αυτής. Παρατηρούμε πως σε αυτή την περίπτωση η επάλειψη ήταν η μόνη λύση, και αυτό μας δείχνει πως δεν αρκεί η επίσκεψη στο γιατρό να μας γράψει την εξέταση ώστε να πάρουμε την βιταμίνη με πιο σωστό και υπεύθυνο τρόπο, (παράλληλα βελτιώνοντας και την διατροφή μας αλλά και προσθέτοντας περπάτημα στη ζωή μας) αλλά καλό θα είναι μετά το πέρας της «θεραπείας» να επαναλάβουμε την εξέταση ώστε να διασφαλίσουμε πως ο οργανισμός μας είναι σε θέση να προσλάβει την συγκεκριμένη βιταμίνη.

Πρόσληψη βιταμίνης D3

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και της διατροφής μας, συχνά υποφέρουμε χωρίς ίσως να το συνειδητοποιούμε, και όσο αφορά την έλλειψη του οργανισμού στη συγκεκριμένη βιταμίνη είναι πλέον γνωστό πως σχεδόν ο μισός πληθυσμός στις πόλεις υποφέρει από συμπτώματα που σχετίζονται με χαμηλά ποσοστά σε αυτή την τόσο απαραίτητη βιταμίνη.  Το μάθημα που λαμβάνουμε από την διάσταση που έχει λάβει η έλλειψη της βιταμινης D3 είναι πως αρκεί να προσέχουμε περισσότερο την διατροφή μας από όσο στο παρελθόν για να διασφαλίσουμε πως θα νιώθουμε και θα είμαστε απόλυτα υγιής.

Αν τα συμπτώματα σας μοιάζουν με τα παραπάνω ζητήστε εξέταση από το γιατρό σας και τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς μπορείτε εύκολα και σχετικά σύντομα να ανεβάσετε τα επίπεδα σας στην βιταμίνη D3, να εκτοξεύσετε ξανά τα επίπεδα ενέργεια σας στα ύψη, να βελτιώσετε την διάθεση και να νιώσετε ξανά τέλεια.

Post a Comment

0 Comments