Εκτός εαυτού ο Χιού Γκράντ τα ψέλνει χωρίς λογοκρισία στον Μπόρις Τζόνσον για το Brexit

Σάλος στην Αγγλία μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να κλείσει τη Βουλή εν όψη Brexit

Σάλος έχει ξεσπάει στη Μεγάλη Βρετανία μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον ο οποίος ζήτησε και έλαβε την έγκριση της Βασίλισσας Ελισάβετ να κλείσει την βουλή εν όψη του Brexit.

Η απόφαση αυτή έχει ξεσηκώσει μαζικές αντιδράσεις, ο πρόεδρος της βουλής Τζον Μπερκοου δήλωσε πως η ενέργεια αυτή αποτελεί συνταγματικό σκάνδαλο. Θεωρεί πως στόχος της αναστολής είναι να εμποδίσει το κοινοβούλιο να συζητήσει το Brexit και να εκπληρώσει το δημοκρατικό χρέος του.

Ο Τζέρεμι κόρμπιν κατήγγειλε την ενέργεια αυτή ως σκάνδαλο και απειλή για την Δημοκρατία της χώρας.  

Ο Πρωθυπουργός της Σκωτίας εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Μπορις Τζόνσον θέλει να κλείσει το κοινοβούλιο για να θέσει εκτός Ευρώπης την Μεγάλη Βρετανία χωρίς συμφωνία. Και πρόσθεσε πως αν οι βουλευτές της χώρας δεν ενωθούν για να τον σταματήσουν, η μέρα αυτή θα είναι μείνει στην ιστορία ως μια σκοτεινή μέρα για την Δημοκρατία του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Αντίδραση προκάλεσε και σε πολλούς ανώνυμους αλλά και επώνυμους, ανάμεσα τους ο Χιού Γράντ βγήκε κυριολεκτικά εκτός εαυτού και σχολίασε χωρίς λογοκρισία στο twitter


«Δεν θα γ... το μέλλον των παιδιών μου. Δεν θα καταστρέψεις τις ελευθερίες για την υπεράσπιση των οποίων πολέμησε ο παππούς μου σε δύο παγκόσμιους πολέμους. Αϊ γ... υπερπροβλημένο λαστιχένιο παιχνίδι μπάνιου. Η Βρετανία είναι αηδιασμένη με εσένα και τη μικρή συμμορία με τα μαλ...να τσιράκια σου»

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε υποσχεθεί να βγάλει άμεσα την Αγγλία από την Ευρώπη με νέα ευνοϊκή συμφωνία που όμως δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, εξαιτίας της πολιτικής του η Αγγλία οδηγείτε ολοταχώς προς έξοδο χωρίς καμία συμφωνία με ότι κι αν αυτό σημαίνει, ενώ ολοένα και περισσότερες είναι οι φωνές που υπογραμμίζουν πως η καλύτερη συμφωνία για το Brexit είναι να μη γίνει καθόλου Brexit.


Post a Comment

0 Comments